Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής


Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική αποτελούν τις τέχνες που ολοκληρώνουν τον κύκλο της εστίασης. Το ψωμί αποτελεί βασικό συνοδευτικό κάθε γεύματος, ενώ το επιδόρπιο έρχεται να ολοκληρώσει κάθε μενού με τον καλύτερο τρόπο.
Οι αρτοζαχαροπλάστες μετατρέπονται σε εξειδικευμένους επαγγελματίες η ανάγκη αναζήτησης των οποίων είναι πιο άμεση από ποτέ.
Ο αρτοποιός – ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει.
Το IEK ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα, εύγευστα αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Μαθήματα

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλιαμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Εργαστήρια

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία των καθηγητών.
Το ΙΕΚ συνεργάζεται με επιχειρήσεις που διαθέτουν την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο Bar.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό Πίνακα Διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.
Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Σε αλυσίδες αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστείων.
  • Σε εργαστήρια αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.
  • Στο επισιτιστικό τμήμα ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts.
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering.
  • Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.
assets_LARGE_t_183761_54030872
pastry woman chef2