Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)


Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, στο πλευρό διάσημων Chef.

Ο Αρχιμάγειρας

  • Γνωρίζει τις απαιτήσεις της σύγχρονης κουζίνας.
  • Αποκτά τις ικανότητες να διοικήσει και να διευθύνει το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας.
  • Είναι περιζήτητο στέλεχος σε  σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Μαθήματα

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ προετοιμάζει τον μελλοντικό Chef στην παρασκευή συνταγών κάθε τύπου, αλλά και στην οργάνωση του χώρους της κουζίνας και στη διοίκηση του προσωπικού της.

Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Εργαστήρια

Το ΙΕΚ συνεργάζεται με επιχειρήσεις που διαθέτουν την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο bar.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.

Καθηγητές που διδάσκουν

Πουλίτσης Ευστάθιος – Αρχές Οικονομικής
Σούκουλης Δημήτριος –
Έλεγχος Εμπορευμάτων
Σπυρόπουλος Χάρης- Τέχνη Μαγειρικής και Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
Σκούρα Κατερίνα – Γαλλικά 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, στο πλευρό διάσημων Chef. Μπορούν ακόμα να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους, προσωπική, επιχείρηση.
Επιπλέον, το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα συμμετοχής με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, μέσω ΑΣΕΠ.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
  • Κουζίνες εστιατορίων ελληνικής, διεθνούς ή gourmet κουζίνας
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Στο επισιτιστικό τμήμα οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, φοιτητικές λέσχες, κ.α
Chef
munkavédelmi-képzés2