Project Description

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef είναι ο επαγγελματίας που έχει τις ικανότητες να διοικήσει και να διευθύνει, το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας και μπορεί να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα. Ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα Η ανάγκη για στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλη και επιτακτική, ιδιαίτερα σε μια χώρα της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα.

Με τις γνώσεις που αποκτάς κατά τη διάρκεια των σπουδών σου μπορείς να αναλάβεις υπεύθυνα την οργάνωση και λειτουργία μια σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Εξειδικεύεσαι στην παραγωγή παρασκευασμάτων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ η πολύωρη εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ σε κάνουν να χειρίζεσαι με ευκολία όλα τα εργαλεία και σκεύη της κουζίνας.

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, στο πλευρό διάσημων Chef. Μπορούν ακόμα να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους, προσωπική, επιχείρηση.
Επιπλέον, το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα συμμετοχής με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, μέσω ΑΣΕΠ.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
  • Κουζίνες εστιατορίων ελληνικής, διεθνούς ή gourmet κουζίνας
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Στο επισιτιστικό τμήμα οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, φοιτητικές λέσχες, κ.α

Συνεργαζόμενοι φορείς πρακτικής & απασχόλησης (ενδεικτική λίστα)

Μοναδικά Προνόμια

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Συμμετέχεις σε Διεθνή Φεστιβάλ γαστρονομίας.
  • Μαθαίνεις όλες τις βασικές αλλά και καινούριες τεχνικές.
  • Μαθαίνεις να οργανώνεις και διαχειρίζεσαι το απαιτητικό περιβάλλον μιας επαγγελματικής κουζίνας
  • Αποκτάς δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος που σε οδηγεί σε εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.
  • Κάνεις την πρακτική σου σε μεγάλα Ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ συνδυάζει το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή του επαγγέλματος.

Οι έμπειροι καθηγητές ζαχαροπλαστικής του τμήματος προσφέρουν σπουδές που καλύπτουν τόσο τη θεωρητική γνώση όσο  και την πρακτική εξάσκηση, δημιουργώντας ολοκληρωμένους επαγγελματίες, έτοιμους για την αγορά εργασίας

Α’ Εξάμηνο Β’ Εξάμηνο Γ’ Εξάμηνο Δ’ Εξάμηνο
Αρχές Οικονομικής Οργάνωση, Λειτουργία Εστιατορίου Σύνθεση Μενού Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
Γαλλικά Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων Τεμαχισμός Κρεάτων I Τεμαχισμός Κρεάτων II
Τέχνη Μαγειρικής I Τέχνη Μαγειρικής II Τέχνη Μαγειρικής III Τέχνη Μαγειρικής IV
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής I Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής II Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο Αγγλικά
Τεχνικές εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός Υγιεινή & Ασφάλεια Διαιτητική Πρακτική Άσκηση
Έλεγχος Εμπορευμάτων Οινολογία Αγγλικά
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Κλείσε την Θέση σου Τώρα!

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Οι Απόφοιτοι μας το Αποδεικνύουν!

Σπούδασε το επάγγελμα των ονείρων σου στην Κόρινθο. Έμπειροι, καταξιωμένοι καθηγητές, σύγχρονες εγκαταστάσεις, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.