Ο αγροτικός τομέας, ως πρωτογενής τομέας και βάση της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας, αποτελεί το πεδίο όπου μπορεί να βασιστεί η ανάταξη της οικονομίας και η αναγέννηση της υπαίθρου και της ελληνικής κοινωνίας.
Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων
Ως τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας είσαι σε θέση να επεμβαίνεις σε διάφορα στάδια της παραγωγής του οίνου και να διασφαλίζεις ότι αυτό που θα καταλήξει στο τραπέζι μας θα είναι ένα καλό ποιοτικά και γευστικό κρασί.
Μάθε για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας.
Σπουδάζοντας αυτή την ειδικότητα μπορείς να συνεισφέρεις σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες -αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες- στη διοίκηση και διαχείριση γεωργικών μονάδων και στην εμπορία γεωργικών προϊόντων, καθώς και να υποστηρίξεις τη λειτουργία καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων, και τη λειτουργία γραφείων Συμβούλων Αγροτικής Ανάπτυξης.
Είναι ο επαγγελματίας που εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι τη διάθεσή του στον τελικό καταναλωτή
Ο «Τεχνικός Αγροτουρισμού» είναι ο υπεύθυνος για την οργάνωση και τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων ή αγροτουριστικών συνεταιρισμών, καθώς και για την οργάνωση μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.
Θέλεις να μάθεις περισσότερα;