Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)


Γιατί να σπουδάσω Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας;

Οι ανάγκες της αγοράς σε στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλες και επιτακτικές.
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, στο πλευρό διάσημων Chef.

Ο Αρχιμάγειρας

  • Γνωρίζει τις απαιτήσεις της σύγχρονης κουζίνας.
  • Αποκτά τις ικανότητες να διοικήσει και να διευθύνει το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας.
  • Είναι περιζήτητο στέλεχος σε  σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Οι απόφοιτοί μας το αποδεικνύουν! Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά για να φτάσεις ψήλα! Σπούδασε το επάγγελμα των ονείρων σου στην Κόρινθο. Έμπειροι, καταξιωμένοι καθηγητές, σύγχρονες εγκαταστάσεις, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. 

Γιατι στο Ι.Ι.Ε.Κ Ευρωπρόοδος Κορίνθου; 

Το IEK ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα, εύγευστα αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία. 
Συμμετέχεις σε Διεθνή Φεστιβάλ γαστρονομίας.
Μαθαίνεις όλες τις βασικές αλλά και καινούριες τεχνικές.
Μαθαίνεις να οργανώνεις και διαχειρίζεσαι το απαιτητικό περιβάλλον ενός επαγγελματικού εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής.
Αποκτάς δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος που σε οδηγεί σε εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.
Κάνεις την πρακτική σου σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία, Ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ προετοιμάζει τον μελλοντικό Chef στην παρασκευή συνταγών κάθε τύπου, αλλά και στην οργάνωση του χώρους της κουζίνας και στη διοίκηση του προσωπικού της.

Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Σπουδών εδώ

Το ΙΕΚ συνεργάζεται με επιχειρήσεις που διαθέτουν την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο bar.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, στο πλευρό διάσημων Chef. Μπορούν ακόμα να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους, προσωπική, επιχείρηση.
Επιπλέον, το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα συμμετοχής με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, μέσω ΑΣΕΠ.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:

  • Κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
  • Κουζίνες εστιατορίων ελληνικής, διεθνούς ή gourmet κουζίνας
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Στο επισιτιστικό τμήμα οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, φοιτητικές λέσχες, κ.α

Καθηγητές της Σχολής

  • Φόρτη ΣωτηρίαΦόρτη ΣωτηρίαΚαθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής
    • Απόφοιτος του τμήματος μετεκπαίδευσης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.
    • Τεράστια εμπειρία στον χώρο της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας ως PASTRY CHEF  σε μονάδες όπως το HOTEL CLUB CASINO, POSEIDON RESORT,  ΠΕΥΚΑΚΙ ,την αλυσίδα OLYMP  στην Γερμανία
    • Συντονίστρια  ομάδας  PASTRY  παραγωγής για οργάνωση, παραγωγή buffet σε επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών  εκδηλώσεων και συνεδρίων
    • Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με νέα υλικά και τάσεις της Ζαχαροπλαστικής τέχνης
    • Έχει ειδίκευση στην παραγωγή  ελληνικών παραδοσιακών γλυκών-γλυκά κουταλιού κατέχοντας ένα μεγάλο portfolio πρότυπων  συνταγών και σημειώσεων
  • Κεχρή Κατερίνα:Κεχρή Κατερίνα:Καθηγήτρια Τροφίμων
    • Απόφοιτη του ΤΕΙ Πάτρας του τμήματος  Τουριστικών Επιχειρήσεων.
    • Έχει διατελέσει υπεύθυνη σε διάφορες  επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών
    • Έχει εργαστεί  ως F/B Assistant σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες .
    • Έχει παρακολούθησει πλήθος σεμιναρίων  σχετικά με την ψυχολογία του καταναλωτή και των ανθρωπίνων σχέσεων.
  • Αλεξίου ΔημήτρηςΕιδικεύεται στην τέχνη της Ζαχαροπλαστικής
    • Εργάζεται ως PASTRY CHEF στο HOTEL ALKYON RESORT τα τελευταία 15 χρόνια.
    • Σημαντικό στέλεχος ως σύμβουλος όλων σχεδόν των εργαστηριών ζαχαροπλαστικής στον Νομό Κορινθίας .
  • Δόγρανλη ΚατερίναΚαθηγήτρια Υγιεινής Τροφίμων- HACCP
    • Απόφοιτη του τμήματος Χημείας  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
    • Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης  Ποιότητας Ασφαλείας Τροφίμων και εφαρμογής συστημάτων ISO και HACCP σε μεγάλες εταιρίες της Πελοποννήσου.
    • Διαθέτει μεγάλη προϋπηρεσία στην εκπαίδευση ενηλίκων  σε διάφορα Κ.Ε.Κ και
    • Ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.
  • Σούκουλης ΔημήτριοςΣούκουλης ΔημήτριοςΥπέυθυνος Σπουδών – Καθηγητής Τουριστικής Κατεύθυνσης
    • Απόφοιτος του ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ τμήμα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
    • Απασχολείται ως Διοικητικό στέλεχος όσο και σαν σύμβουλος σε Τουριστικές επιχειρήσεις
    • Από το 1998 σαν εκπαιδευτικός σε διάφορα ΙΕΚ και από το 2001 έως το 2015 διετέλεσε αναπληρωτής  εκπαιδευτικός στις σχολές Τουριστικής κατεύθυνσης του Υπ. Τουρισμού.
    • Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτικός ενηλίκων, σε σε διάφορους οργανισμούς  με αντικείμενο όπως η κατάστρωση σχεδίων marketing και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.
    • Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και επαγγελματικών ομάδων
  • Στάθης ΠουλίτσηςΣτάθης ΠουλίτσηςΔιευθυντής ΙΕΚ – Καθηγητής Οικονομικών Μαθημάτων
    • Απόφοιτος οικονομικού τμήματος Οικονομικού Πανεπιστημίου Aθηνών.
    • έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και ιδιαίτερα σε επαγγελματικές ομάδες.
    • Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στον κάτω Άσσο Κορινθίας.
    • Διατηρεί εταιρία με αντικείμενο τα social media & digital media marketing.

Είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα!





Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών μας

Η εξασφάλιση 6 μηνης Πρακτικής Άσκησης για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές μας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του ΙΙΕΚ Ευρωπρόοδος Κορίνθου.

 

Μάθε πρώτος όλα τα νέα για την ειδικότητα που σου αρέσει!

Φωτογραφίες από τους σπουδαστές μας και την πρακτική τους

Οι Υπόλοιπες Ειδικότητες της σχολής μας…