Έμφυλη Βία: Δεν είσαι η Μόνη

Published On: 20 Φεβρουαρίου, 2024

Με αφορμή την αύξηση της παραβατικότητας που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με την αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας στη χώρα μας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ισθμίας και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων υπό την αιγίδα των Δήμων Κορινθίας και Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Έμφυλη Βία: Δεν είσαι η μόνη”. Ένα θέμα που αφορά όλους μας, μιας και η έμφυλη βία δεν έχει συγκεκριμένο πρόσωπο και μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε γύρω μας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με την κοινωνική ζωή και το οποίο έχει άμεσες και σφοδρές επιπτώσεις στο άτομο, στην ψυχοσυναισθηματική και στην κοινωνική του ζωή, όπως επίσης και στην ίδια την κοινωνία, με τις αιτίες να είναι πολυδιάστατες και πολυσύνθετες.

Ομιλητές θα είναι : η κ. Α. Μάκου, μητέρα Γαρυφαλλιάς, ο κ. Χ. Μέλλος, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Πελοποννήσου-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, η κ. Ε. Νικολοπούλου, Ψυχολόγος στο Κέντρο Καταπολέμησης Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων, η κ. Ε. Κίννα, Ψυχολόγος, Εγκληματολόγος MSc Ψυχοθεραπεύτρια, Εξωτερικός Συνεργάτης Αιγινήτειου Νοσοκομείου, ΕΚΠΑ, Συνεργάτης Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, CSII, η κ. Μ. Μουζάκη, Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος, MSc, Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής και Άτυπου Κοινωνικού Ελέγχου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου, η κ. Α. Παπαβενετίου, Δικηγόρος Κορίνθου και ο. κ. Γ. Λιμνιάτης, Αστυνόμος Α/Α’ Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου. Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει η κ. Β.Τσέλιου-Ψωμά, Εικαστικός-Συγγραφέας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ι.ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Ελάτε να σπάσουμε το φαύλο

κύκλο της θυματοποίησης. Χορηγός επικοινωνίας ΙΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου.

 

 

Είσοδος ελεύθερη.